De naam zegt het al, Salsasmile, salsa met een lach. Salsasmile is een dansschool die salsalessen verzorgt en dit combineert met een prettige leeromgeving. Het is het streven van Salsasmile dat iedere cursist op een leuke manier de Salsa, Merengue en Bachata kan leren. De cursist is waar het om gaat bij Salsasmile. Tijdens de lessen zal dan ook veel aandacht gegeven worden aan een goede en heldere uitleg van de lesstof. De docenten zullen tijdens de cursus zelf ook mee rouleren met de cursisten, zodat er genoeg tijd ontstaat voor individuele aandacht. Dit zal de dansprestaties van elke cursist ten goede komen. Salsasmile biedt verschillende cursus niveaus aan. Elke cursus zal uit een reeks van 4 á 10 weken bestaan, de lesweken zullen worden opgedeeld in twee á drie blokken.

De niveaus
In het eerste niveau zal de cursist drie tropische dansen gaan leren, namelijk de merengue, bachata en salsa. Op salsafeesten zijn dit de drie meest voorkomende dansen, het is voor de basis daarom van belang om deze alle drie te beheersen. De structuur van de lessen in het eerste niveau is als volgt: om warm te worden begint u eerst met een merengue of bachata combinatie. Als u eenmaal warm gedanst bent wordt de cursus vervolgd met de salsa basis passen en een aantal figuren.

In het hierop volgende niveau krijgt u als cursist te maken met de verschillende draaien van dames en heren. Deze draaien worden uitgevoerd in combinaties die herhaaldelijk terug komen. Op deze manier zorgt Salsasmile ervoor om een routine te creëren in uw dans, maar wel voldoende variatie tijdens de lessen te behouden.

In de hogere niveaus spreken we van combinatie-lessen. Hiermee wordt bedoeld dat tijdens de les een combinatie van figuren wordt gegeven. Dit met de bedoeling dat u als cursist veel verschillende variaties kunt combineren. De cursus blijft hierdoor uitdagend omdat u steeds andere, langere en mooiere combinaties kunt gaan maken.

Naast de salsalessen zijn er ook andere cursussen die u kunt volgen. Zoals Rueda de Casino, een groepsdans waarbij salsa in een kring wordt gedanst. Ook biedt Salsasmile de cursus Salsastyling aan, waarmee de uitvoering van de salsa een stapje hoger wordt getild.
Daarnaast heeft Salsasmile ook een eigen Demonstratie student Showteam, die demonstraties geven op verschillende evenementen.

cursus Kizomba.

Kizomba is een dans die oorspronkelijk uit Angola komt. Het woord Kizomba betekent “Feest”. Kizomba werd in de 80er jaren als dans ontwikkeld in Angola, vanuit de dansstijl Semba en andere Afrikaanse dansvormen. Kizomba maakte een ontwikkeling door en nu zijn er ook andere invloeden, zoals van de tango in terug te vinden. Kizomba is een enorm populaire, mooie en sensuele dans.

Tot Slot
Salsasmile is een dansschool waar de kwaliteit van de dans, gecombineerd wordt met een lach tijdens de dans. Salsasmile telt veel tevreden cursisten die de cursussen met heel veel plezier blijven volgen. Wij vinden het dan ook leuk als u bij ons naar de lessen komt kijken en komt proeven van de sfeer.

Eén reactie Volgende »

  1. ik ben geïnteresseerd en zou een beginnerscursus willen volgen? Wanneer kan dat en kan ik voor een proefles komen? groet, Yeng

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s